Vliegtickets naar Faro

Faro is niet alleen de hoofdstad van de Algarve maar ook de naam van de luchthaven van de Algarve. Wanneer je op vakantie wil naar de Portugese zuidkust is dit de aanvlieghaven waar je gebruik van maakt, want andere (commerciele) luchthavens zijn er in de Algarve niet. Afhankelijk van de tijd wanneer je wil gaan en het moment van boeken kunnen prijzen voor vliegtickets naar Faro sterk verschillen en dus vertellen wij je hoe jij aan de meest voordelige tickets komt.

Vliegen naar Faro vanuit Nederland

Vanuit Nederland vlieg je in ongeveer 3 uur rechtstreeks naar het vliegveld van Faro. Behalve dat je de keuze uit verschillende luchtvaartmaatschappijen hebt, kun je ook vanaf verschillende luchthavens vliegen. Je bent dus niet aan alleen Schiphol gebonden.

Bovengenoemde maatschappijen vliegen rechtstreeks naar Faro. Mocht er toch een wijziging in het reisschema zijn of een tussenstop worden ingepland, is dit zichtbaar op je ticket of in de online boekingsomgeving van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt.

Goedkope tickets Faro

Natuurlijk wil je niet teveel betalen als je op zoek bent naar vliegtickets naar Faro. Toch kunnen prijzen voor tickets naar Faro steek variëren. Zo kan je -indien je tijdig boekt – buiten het hoogseizoen een ticket van om en nabij de 100 euro scoren, terwijl je in het hoogseizoen zomaar 3 tot 4 keer meer betaalt.

Tips tickets Faro

  • Boek op tijd. Zeker wanneer je op zoek bent naar vliegtickets naar Faro voor in het hoogseizoen, is het belangrijk om er op tijd bij te zijn. Gezien de populariteit van de bestemming en het feit dat er niet heel veel verschillende maatschappijen naartoe vliegen, geldt over het algemeen dat de prijs van tickets alleen maar oploopt hoe dichter je bij de datum komt dat je wil vertrekken.
  • Houd daarom de start van de ticketverkoop voor het zomerseizoen goed in de gaten. Vaak maken Transavia en Easyjet in september/oktober al hun schema’s bekend voor de zomer erna en kan je op dat moment ook al boeken. Lagere prijzen dan die dan gelden komen eigenlijk nooit voor.
  • Ben je flexibel qua luchthaven van vertrek? En heb je geen voorkeur voor maatschappij waarmee je vliegt? Ryanair biedt vaak scherpe tarieven aan naar Faro maar vliegt vanuit Nederland alleen vanaf het vliegveld van Eindhoven. Indien dit geen probleem is voor jou kan het lonen om naar die tickets te kijken.

Algarve Checklist

Accommodaties

Booking.com

Vliegtickets

Transavia

Pakketreizen

TUI, Sunweb en Eliza was Here

Autohuur

Alamo of Sunnycars

Bagage

Bagageonline

Vliegtickets vergelijken

Kayak