Golfbanen in de Algarve: het golfwalhalla van Europa

Golfen Algarve

In totaal zijn er meer dan 30 golfbanen in de Algarve te vinden. De meeste banen liggen centraal gelegen bij de plaatsen Alvor, Albufeira en Vilamoura. Rondom Faro vind je de meest exclusieve golfbanen, namelijk die van Vale do Lobo en Quinta do Lago. Ook in het oosten van de Algarve zijn golfbanen te vinden.

Architectuur

Veel golfvelden zijn ontworpen door bekende architecten zoals Robert Trent Jones Jr., Jack Nicklaus, Arthur Hills, Nick Faldo, Severiano Ballesteros, Henry Cotton, Rocky Roquemore of Arnold Palmer. Deze laatste is auteur van de bekroonde Victoria Golf Course, een ex-libris binnen de golfwereld, waar sinds de 1e editie in 2007 de Portugal Masters wordt gehouden. Allemaal hebben ze als gemeenschappelijke noemer hun milieutechnische kwaliteit en de harmonie waarmee ze in de natuur passen.

Dankzij het bevoorrechte klimaat, waardoor met het hele jaar door kan spelen, en de grote verscheidenheid van de totaal bijna veertig golfbanen, is de Algarve een paradijs voor golfliefhebbers. De meeste banen zijn gelegen in beschermde gebieden met een adembenemende uitzicht. Ze genieten internationale faam om de kwaliteit van hun infrastructuur. Sommige golfbanen zijn ontworpen door legendarische golfkampioenen zoals Sir Henry Cotton, Rocky Roquemore, Arnold Palmer en Ronald Fream. Bovendien beschikken ze over uitstekende vakmensen en een gevarieerd aanbod hotels met goede bereikbaarheid. Er zijn rechtstreekse vluchten vanaf de internationale luchthaven van Faro naar bestemmingen over de hele wereld met gemakkelijke transfers naar verschillende resorts.

 

Praktische informatie Algarve
Tijdsverschil: 1 uur vroeger
Vluchtduur: circa 3 uur
Vliegtickets: Vlieg direct naar Faro met Transavia of TUI
Vliegtickets gemakkelijk vergelijken: Kayak

Overnachten
Pakketreizen: TUI
Unieke plekjes: Eliza was Here
Losse accommodaties: Booking.com

Op Algarveguide.nl nemen we je mee op ontdekkingstocht door de mooiste streek van Europa: de Algarve. Hier laat je je inspireren en informeren en word je misschien wel net zo verliefd op de Algarve als wij dat al zijn.