Shop till you drop: winkelcentra in de Algarve

Of je nu het buitenleven even zat bent, de hitte wil ontvluchten of gewoon zin hebt om te winkelen: aan (grote) winkelcentra in de Algarve geen gebrek. Verspreid over de zuidkust zitten er verschillende shoppingmalls, waar je dankzij de ruime openingstijden ook prima een keer ‘s avonds naartoe kan. Dit zijn de meest bekende winkelcentra van de Algarve.

1.Algarve Shopping

Algarve Shopping gaat al heel wat jaren (10+) mee en zit in Guia, een voorstad van Albufeira. Je rijdt er vanaf Faro in circa 40 minuten naartoe. Algarve Shopping is te herkennen aan de kleurrijke buitenkant, wat het enigszins traditioneel doet laat overkomen. Je vindt hier meer dan 100 winkels, waaronder de bekende internationale winkelketens. Pal naast Algarve Shopping, op hetzelfde terrein, zitten nog een paar andere megastores, waaronder een Nike Factory Store. Wanneer je tijdens het winkelen trek hebt gekregen kun je terecht in het foodcourt waar je stuit op de bekende (fastfood) ketens.

Adres: Lanka Parque Comercial e Industrial do Algarve, Lote, R – Fração 3, 8201-878 Guia, Portugal

Openingstijden: Dagelijks geopend tussen 08:00 en 23:00.

2.MAR Shopping Algarve

MAR Shopping Algarve ligt in Almancil en is met circa 85 winkels een van de grotere winkelcentra van de Algarve. Los van deze winkels zit er een IKEA en kun je terecht in de bioscoop die bovenin te vinden is.

Locatie: Av. Algarve, 8135-182 Almancil, Portugal

Openingstijden: Daily from 9 am to 11 pm

Telefoonnummer: +351 28 924 7842

Designer Outlet Algarve

Direct naast MAR Shopping Algarve vind je Designer Outlet Algarve. Sterker nog, het loopt in elkaar over, waardoor een bezoek aan deze winkelcentra in de Algarve goed met elkaar te combineren zijn. Designer Outlet Algarve ligt in Almancil, op zo’n 20 minuten rijden vanaf Faro. De outlet is gebouwd als mini dorp en heeft daardoor een vrij gemoedelijke sfeer. In totaal zijn er circa 60 outlet winkels te vinden waaronder grote internationale namen ala Calvin Klein en Levi’s.

Locatie: Av. Algarve, 8135-182 Almancil, Portugal

Openingstijden: Daily from 10 am to 11 pm

Telefoonnummer: +351 28 924 6000

Forum Algarve

Wanneer je wat tijd moet doden voor je vlucht vanaf het vliegveld van Faro vertrekt kun je prima koers zetten richting Forum Algarve.

Locatie: 8005-445 Faro, Portugal

Openingstijden: Daily from 10 am to 11 pm

Ook leuk om te lezen

golfen-algarve
Golfbanen in de Algarve: het golfwalhalla van Europa
ponte da piedade
Ponte da Piedade: een van de mooiste plekken van de Algarve
seven-hanging-valleys-trail
Bewandel de Seven Hanging Valleys Trail: de mooiste route van de Algarve

Algarve Checklist

Accommodaties

Booking.com

Vliegtickets

Transavia

Pakketreizen

TUI, Sunweb en Eliza was Here

Autohuur

Alamo of Sunnycars

Bagage

Bagageonline

Vliegtickets vergelijken

Kayak